Feliratkozom hírlevélre:

Cider Budapest

WWW.ALMABOR.HU / INFO@ALMABOR.HU

Rock ital

AC/DC Beer

Most az új album, a Rock or Bust borítójának grafikájával!

Minden idők egyik legnagyobb rockzenekara, az AC/DC, saját sörmárkával rukkolt elő. Az ital elindítása óta Európa több országában, ill. a tengerentúlon is igen komoly népszerűségre tett szert, és már nálunk is kapható.

A zenekar híresen odafigyel arra, hogy logójuk alatt kizárólag elsőrangú termékek kerüljenek forgalomba, így ezúttal is a legjobb szakemberekre bízták a munka dandárját.

Az ital ennek megfelelően egy igazi sörnagyhatalomban, Németországban készül, az egyik legnagyobb gyártó, a Karlsberg égisze alatt (nem összetévesztendő a Carlsberggel), és minőségileg megfelel az 1516-os német tisztasági törvényben előírtaknak.

Érdekesség ugyanakkor, hogy a csapat legutóbbi lemeze, a Black Ice borítója alapján dizájnolt dobozok nem a felénk megszokott 500, hanem az ausztrál hagyományoknak megfelelő, 568 milliliteres, azaz egy pintes űrtartalmúak. Az 5 százalékos prémium lager sör először Németországban került piacra, ahol egyből nagy sikert aratott, azóta pedig beindult a nemzetközi forgalmazás is.

„Az emberek mindig biztosan tudhatják mit kapnak az AC/DC-től, nálunk nincs meglepetés.” – mondja a sörről Angus Young. „Reméljük, hogy a sörkedvelők számára ugyanolyan garantált minőséggel szolgálhatunk majd, mint a zenénk hűséges rajongóinak!”.

Alkohol: 5,0% (V/V)
Nettó térfogat: 568 ml
világos lager sör

Marshall Beer

Jim Marshall 1962-ben készítette el első erősítőjeit három gitáros segítségével, akik gyakran mentek hozzá a boltba elmondani, hogy milyen hangot és kinézetet szeretnének.

A Marshall Beer egy hatos csomag kiváló minőségű sör egy kis korianderrel megbolondítva, amely csomagolása egy Marshall erősítőre hasonlít.

Tekerd fel a hangerőt 11-esre és élvezd az estét az eredeti és hivatalos Marshall sörrel. Erőteljes íze és magas alkoholtartalma (8,6%) biztosan magával ragad és együtt élvezheted a zenével.

Alkohol: 8,6% (V/V)
Nettó térfogat: 330 ml

Motörhead Road Crew - 330ml

A Röad Crew sör, amelyet a Motörhead rajongók egyik nagy kedvence, a (We Are) The Road Crew című szám ihletett, amely az 1980-as Ace Spades albumon található és a zenekart a koncerteken segítő csapat előtt tiszteleg. A számban hallható sor „Another beer is what I need” (Még egy sör, ami kell nekem) tökéletesen illeszkedik egy olyan sörhöz, amit mindenki kiélvezhet.

Az American Pale Ale típusú, 4,5%-os alkoholfokú, arany színű, citrusokat és feketeribizlit, de a végén kielégítően keserű ízeket felvonultató sör készítésében a banda tagjai (Mikkey Dee és Phil Campbell) is kulcsszerepet játszottak.

Alkohol: 5,0% (V/V)
Nettó térfogat: 330 ml

Trooper - Iron Maiden Beer


Az Iron Maiden és a Robinsons Brewery együttműködésében gyártott tradicionális angol sör mostantól Magyarországon is könnyen hozzáférhető.

A Trooperrel az Iron Maiden is beállt azon rockzenekarok sorába, amelyek saját italmárkával rendelkeznek, ám mint minden esetben, Bruce Dickinsonék ezúttal is nagyobb léptékekben gondolkodtak a többségnél.

Markáns ízvilágú, mély karakterű, 4,7 fokos prémium ale sör.

Alkohol: 4,7% (V/V)
Nettó térfogat: 500 ml
ale sör

Motörhead Shiraz

„A bor a Motörhead lelkületét tükrözi” magyarázta Mikkey Dee. „Pont mint az együttes, a bor is kívülről kőkemény, de belül sötét, kavargó és izgalmas.”

A Motörhead Shiraz egyenesen az ausztráliai Broken Back Borászatból kerül a vásárló asztalára. Maga a Motörhead Shiraz egyébként egy gyümölcsös aromájú, vaníliás-szilvás zamatú, némi eukaliptuszos és édesgyökeres beütéssel rendelkező ausztrál bor, amit a gyártó elsősorban bárány- vagy marhaételek, tészták és zamatos sajtok mellé ajánlja 16-18 fokos hőmérsékleten, vagyis a vörösborok többségénél hűvösebben.

Egy nagyon testes borról van szó, mely csökkentett csersav-tartalmú és a fogyasztója hamar érezni fogja az alkohol hatását.

Alk 13,5% vol
Űrtartalom: 750 ml
Ausztráliából származó száraz vörösbor

Motörhead Vödka

Heavy Vödka from the loudest band in the Wörld!

Lemmy pár éve azt nyilatkozta, amikor le kellett mondaniuk pár fellépést, hogy egészségesebb életmódra vált, így áttért a whisky-kóla kombóról vodka-narancsra. Talán ennek is köszönhető a Motörhead Vödka, amelyet teljes egészében helyben termesztett búzából készítik a svédországi Malmköpingben. A készítés során felhasznált egyedülálló tisztaságú víz a helyi vonatkozású Bergslagen tóvidékről származik.

Alkohol: 40,0% (V/V)
Nettó térfogat: 700 ml
vodka

Motörhead Whisky

A Motörhead Single Malt whisky egy díjnyertes svéd szeszfőzde limitált kiadású terméke, tölgyfás és enyhén gyümölcsös karakterrel. A karakteres ízt amerikai tölgyfa hordók adják, amelyekben 5 évig érlelik a nedűt ill. a whisky egy részét az utolsó 6 hónapban Oloroso tölgyfa hordókban is érlelik. Mivel hidegen szűrt, ezért még a legalacsonyabb hőmérsékleten is tökéletesen tiszta marad az ital.

Alkohol: 40,0% (V/V)
Nettó térfogat: 700 ml
whisky

Slayer - Reign in Blood Red Cabernet Sauvignon

A Slayer bor ötlete a Brands For Fans cégtől érkezett. A nedűt először a közismerten metalorientált Svédországban dobták piacra.

„Az emberek szerintem megértik, hogy a Slayer sosem adná a nevét semmi olyan termékhez, amelynek elkészítésébe nem vonták be őket a kezdeti fázisoktól kezdve", mondja Sari H. Wilholm, a cég vezetője. „Ők maguk is megkóstolták és jóváhagyták a produktumot. Ezt a bort elsősorban ez az elkötelezettség különbözteti meg a többi hasonló terméktől. Lehet, hogy váratlan húzás a Slayertől egy bor piacra dobása, de ők is ugyanolyan hétköznapi fickók, mint te vagy én: ugyanazokat a dolgokat szeretik, mint mások."

Maga a Reign In Blood bor egy Cabernet Sauvignon Kaliforniából, s olyan megalkuvást nem ismerő és kemény, mint maga a banda. Összetéveszthetetlen jellege és enyhén erdei gyümölcsös illata keveredik a tölgyfahordó fűszeres aromájával. Hozzáértő kóstolók felfedezhetik benne a friss gyümölcsök zamatát és a selymes tanninokat is. Remekül tervezett és kerekített hordókban érlelik e mennyei nedűt. Élvezhetjük headbangelés, zenélgetés vagy étkezés közben, jó barátokkal és jó zenével.

Alkohol: 12,5% (V/V)
Űrtartalom: 750 ml
Amerikai Egyesült Államokból származó száraz vörösbor